Strona przechowuje informacje w plikach cookies, zgodnie z Polityką Plików Cookies.
Możesz dokonać zmian zasad korzystania z ciasteczek w ustawieniach swojej przeglądarki i/lub UKRYĆ ten komunikat.
PSEmu: PlayStation Emulation
Serwis PlayStation PlayStation 2 Forum IRChat

Strona Główna » Emulacja » PlayStation2 » PCSX2 vs Gry
>> config Budokai 2,3 Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat
Autor Wiadomość
virti
Nowicjusz

Dołączył: 04 Lut 2005
Posty: 1

PostWysłany: 2005 02 12 14:40    Temat postu:  config Budokai 2,3    

Jak ma skonfigurować pcsx2 0.7 żeby mi dzialaly te dwa Bodokaie?
Mój sprzet to:
Celeron 2.2
512 RAM DDR
Radeon 9200
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG 
BzyRes
Administrator
Administrator


Dołączył: 17 Lut 2003
Posty: 2069
Skąd: Siedlce

PostWysłany: 2005 02 12 15:07    Temat postu:    

Optymalna konfiguracja PCSX2 była już niejednokrotnie podawana na forum. Co do szczegółów, to proponuję przewertować pozostałe tematy z 'DBZ' w tytule.
_________________
bzyres.blog.shinobi.jp
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email 
--==ReY_MM==--
Senior
Senior


Dołączył: 23 Sty 2005
Posty: 124
Skąd: Mysłowice/Brzęczki

PostWysłany: 2005 02 12 15:31    Temat postu:    

Adult to pisał w innych tematach Exclamation ale dlatego że mam good dzień to ci pomoge ... oto moje konfiguracja PCSX2 0.7:
Bios:SCPH 39004
Plug Graficzny: GSdx9(SSE2)0.6
Plug Pada: SSSPSX PAD Plugin 1.4
Jeśli odpalasz gre z Obrazu CD to użyj tego plugina --> Linuzappz Iso CDVD Driver 0.4
Jeśli odpalasz gre z DVD-R lub CD to użyj tego --> P.E.Op.S CDVD Driver 1.2
Plug USB: USBnull Driver 0.3
Plug Dźwiękowy : P.E.Op.S SPU2 DSound Driver 1.2
Plug drógiego pada : taki sam jak pierwszego
Plug Dev9 : DEV9null Driver 0.2
Plug FireWire : FireWireNull Driver 0.3
Teraz Ustawienia każdego Plugina :
Ustawienia
GSdx9(SSE2)0.6 : Resolution- polecam 800x600 60Hz ... szybciej chodzi niż na małym okienku Wink ...... Renderer-Direct3D.......Shader-Pixel Shader 2.0......Half vres : ma być zaznaczone ( dodaje pare fps )
Ustawienia
SSSPSX PAD Plugin 1.4 : Ustaw takie ustawienia klawiszy jakie chcesz Wink
Ustawienia
Linuzappz Iso CDVD Driver 0.4 : daj na Select Iso i daj na obraz Budokai 2 lub 3
Ustawienia
P.E.Op.S CDVD Driver 1.2 : Interface - W2K/XP - IOCTL scsi commands....... Drive - Wybierz nośnik w którym znajduje sie płyta z grą........ Caching mode-None - read one sector........... W okienku ma być prędkość 4X
Ustawienia
USBnull Driver 0.3 : jest tam jedno okienko i to ma być odznaczone
Ustawienia
P.E.Op.S SPU2 DSound Driver 1.2 : Mode - 1 ...... Volume - 1......Reverb-1.......Interpolation - 2......Enable XA Playing- ma być zaznaczone......... A to pod Enable XA Playing ma być odznaczone ( dodaje pare Fps......I cała reszta odznaczona
Ustawienia
Drógi pad : Tak samo jak w pierwszym
Ustawienia
Dev9 : Nic do ustawienia
Ustawienia
FireWireNull Driver 0.3: jest tam 1 opcja i ma być odznaczona
I najważniejsze to Ustawienia CPU :
Enable Console Output : ma być zaznaczone
Enable Patches : zaznaczone
Process Priority : Normal
Disable Recompiler : MA BYĆ ODZNACZONE ( fps-sy idą 2X do góry )
to są moje ustawienia i DBZ Budokai 2,3 chodzi mi w menu -10-20 fps .. a w walce 2-3 fps....... Do tych ustawień musisz mieć DirectX 9.0 a , b , c......życzę miłego grania Wink uffffff konkretnie sie narombałem Laughing
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG 
karollo89
Junior
Junior


Dołączył: 01 Mar 2005
Posty: 6
Skąd: Polska

PostWysłany: 2005 03 01 21:20    Temat postu:    

Mój sprzęt to:
Pentium 4c 2,8
radeonx800 256 mb
1gb ram
I żadne ustawienia (podane przez was)nie pomogły!! Twisted Evil

Zapomnialem dodac mam Direct9,0c i stery catalizator 5,2 i omega 5,1 i co teraz powiesz --==ReY_MM==--'ie

Ostatnio zmieniony przez karollo89 dnia 2005 03 02 21:54, w całości zmieniany 2 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG 
--==ReY_MM==--
Senior
Senior


Dołączył: 23 Sty 2005
Posty: 124
Skąd: Mysłowice/Brzęczki

PostWysłany: 2005 03 01 22:31    Temat postu:    

Nieważne jaki masz sprzęt ... możliwe że ci brakuje jakiegos programu /sterownika .... polecam instalacje DirectX 9.0 a , b , c ... i najnowsze sterowce do K graficznej .... a co do mojej konfiguracji to zgłosiło sie pare osób do mnie na GaduGadu ze bardzo im pomogłem tą konfiguracją Wink więc chyba jest dobra 8)
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG 
karollo89
Junior
Junior


Dołączył: 01 Mar 2005
Posty: 6
Skąd: Polska

PostWysłany: 2005 03 02 22:03    Temat postu:    

I co powiesz jak pokazałem ci stery, a nowszych juz nie ma Evil or Very Mad .Postaram sie jeszcze cos pokombinoowac.

Aha powiedz mi jak zrobiles ze w GSdx9(SSE2)0.6 zrobiles okno programu!Ja moge tylko na full screen'ie grać
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG 
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA


Dołączył: 04 Wrz 2002
Posty: 5238
Skąd: psemu.pl

PostWysłany: 2005 03 03 01:20    Temat postu:    

Cytat:
I żadne ustawienia (podane przez was)nie pomogły!!
na moje oko nie ma błeduuufff w podanych konfiguracjach. Może cosik przeoczyłeś. Na pozatek sprawdź czy debugger [w {Config>CPU} aktywuj opcję "Enable Console output"] wywala jakiś błąd Question
Cytat:
jak zrobiles ze w GSdx9(SSE2)0.6 zrobiles okno programu
W ustawieniach GSdx9 ustawiasz resolution na "Windowed"
_________________

DARMOWE gry na PS2. megaROMS -> Click 1, Click 2, Click 3 !
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Numer GG Tlen 
karollo89
Junior
Junior


Dołączył: 01 Mar 2005
Posty: 6
Skąd: Polska

PostWysłany: 2005 03 03 12:11    Temat postu:    

Cytat:
Na pozatek sprawdź czy debugger [w {Config>CPU} aktywuj opcję "Enable Console output"] wywala jakiś błąd


Mam to wlaczone, bledu nie ma ale z w tle pokazuje sie czarne okno PS2 Output Confused
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG 
Black-Angel
Junior
Junior


Dołączył: 19 Kwi 2004
Posty: 6

PostWysłany: 2005 03 03 13:45    Temat postu:    

Hmmm... Ale pojawiają się tam jakieś błędy? U mnie Budokai 2 zasuwa na 60-70 fps, a zrobiłem wszystko co --==ReY_MM==-- napisał. Mój komp jest nie najlepszy (Pentium 4 2,6 GHz; 512 MB RAM; Radeon 9200 PRO 128 MB). Więc musiałeś popełnić błąd gdzieś. Spróbuj jeszcze raz krok po kroku. Pozdro.

PS. Wielkie dzięki dla --==ReY_MM==-- za tut.

_________________
Nie potrzebujesz powodu, żeby pomagać innym.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG 
BzyRes
Administrator
Administrator


Dołączył: 17 Lut 2003
Posty: 2069
Skąd: Siedlce

PostWysłany: 2005 03 03 13:47    Temat postu:    

Cytat:
U mnie Budokai zasuwa na 60-70 fps

Albo się pomyliłeś, albo jesteś cudotwórcą :>.

_________________
bzyres.blog.shinobi.jp
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email 
turkot
User
User


Dołączył: 17 Sty 2005
Posty: 53
Skąd: Wroc3k

PostWysłany: 2005 03 03 18:42    Temat postu:    

O Kur...! 60_70 fps ?? stary na takim kmpie ? komu ty chcesz takie kity wcisnąć ?? Laughing
_________________
c2d e4500 ---- 2gb ddr2 800 ---- Asus GF8600GTs
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG Tlen 
Black-Angel
Junior
Junior


Dołączył: 19 Kwi 2004
Posty: 6

PostWysłany: 2005 03 03 19:11    Temat postu:    

turkot napisał:
O Kur...! 60_70 fps ?? stary na takim kmpie ? komu ty chcesz takie kity wcisnąć ?? Laughing

Emm... Mówie serio... Ja się dziwię, że macie takie małe fps...

_________________
Nie potrzebujesz powodu, żeby pomagać innym.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG 
BzyRes
Administrator
Administrator


Dołączył: 17 Lut 2003
Posty: 2069
Skąd: Siedlce

PostWysłany: 2005 03 03 19:20    Temat postu:    

Zarzuć jakimś screenem, bo to co piszesz najzwyczajniej mija się z prawdą. BTW; 60 FPS przy włączonym limicie klatek to maksimum w przypadku gier w systemie NTSC, którego nie osiągnie obecnie ŻADEN domowy PeCet.
_________________
bzyres.blog.shinobi.jp
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email 
turkot
User
User


Dołączył: 17 Sty 2005
Posty: 53
Skąd: Wroc3k

PostWysłany: 2005 03 03 20:22    Temat postu:    

Oooo! zarzuc sreenem, bo jeżeli to prawda... Laughing napisz jakich pluginów używasz ustawień, jakiego masz kompa,.................. i czy przypadkiem to nie jest najnowsza wejsa pcsx Laughing Laughing Laughing



Bożeeeeee ! W co ja wierze ? Laughing

_________________
c2d e4500 ---- 2gb ddr2 800 ---- Asus GF8600GTs
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG Tlen 
--==ReY_MM==--
Senior
Senior


Dołączył: 23 Sty 2005
Posty: 124
Skąd: Mysłowice/Brzęczki

PostWysłany: 2005 03 03 21:10    Temat postu:    

Ojjjj Black-Angel jeśli to prawda co mówisz to jestem pod wrażeniem Rolling Eyes Ale 60 fps to jeden wielki LOL Exclamation przesadziłeś troche i prosze nie wmawiaj nam że tak ci chodzi bo to poprasyu niemożliwe
.... ale jest jeszcze jedna opcja // 60 fps masz ale w menu i podczas ładowania gry Laughing ....BTW : co znaczy tut Question Wink Aha turkot nie jestem święty ale czy znasz drógie przykazanie Very Happy
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG 
Wyświetl posty z ostatnich:   Sortuj według:   
Strona 1 z 3 [35 Posts]   Idź do strony: 1, 2, 3 Następny
Strona Główna » Emulacja » PlayStation2 » PCSX2 vs Gry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu


Obecny czas to 2020 04 08 08:35
Wszystkie czasy w strefie UTC + 4 (DST)

Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum

PSEmu.pl poleca > Zelda Central >
Najwieksza polska strona poswiecona niesamowitej s...
> Przyjaciele PSEmu.pl > Dołącz do nich


Skocz do:  
Back to Top              
Forum Serwisu PSEmu.pl / PSePSXe © 2002-2006 by winter_mute
Powered by phpBB © 2001-2006 phpBB Group
Jenova Template © digital-delusion