PCSX2 v0.7 test

Problemy z emulatorem PCSX2 i narzędziami dla niego przeznaczonymi.
Awatar użytkownika
Ravven
User
User
Posty: 56
Rejestracja: 30 grudnia 2004, 13:08

Post autor: Ravven »

No to zem sie wrombal. Chcialem zarzcic shootami z Tekkena 4 a tu dupa !!! :evil: Zaraz po załadoaniu pierwszego obrazka komp mi siada choć mam ponad 14 fps... No ale cóż... niedługo znajde cosik innego :D

P.S. Wiecie o co może chodzić ?? I dunno...
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA
Posty: 5150
Rejestracja: 04 września 2002, 12:21
Kontakt:

Post autor: winter_mute »

P.S. Wiecie o co może chodzić ?? I dunno...
Z tego co pamietam chodzi o zabezpieczenia. Ciesz się, że wogóle Ci ruszyło - u mnie nawet pierwszego rysunku nie było :( tylko czarny ekran i RIP.

Skoro o pierwszym ekranie mowa to polecam zarzucić "Enter the Matrix" bo ten zacian się w dość efektowny sposób :)
2BII!2B
Master Axar
Junior
Junior
Posty: 24
Rejestracja: 04 stycznia 2005, 15:42
Kontakt:

Post autor: Master Axar »

Siema to mój pierwszy post na tej stronie i chciał bym fajnie sie przywitac ze wszystkimi użytkownikami tego forum...

A teraz cos to wygrzebałem z netu filmik przedstawiajacy emulacje tytułu DBZ:budokai 3

ponizej link do stronki która hostuje ten filmik
http://people.freenet.de/pferdone/
(podzielony on jest na cześci wiec miłego sciągania ale sie opłaca zobaczec emulacje tego tytułu)

emulacja zostala wykonana na sprzecie:
AMD Athlon 64 3200+ Clawhammer
512MB Corsair CL2 DDRAM PC400 CMX512-3200C2
ASUS ATI Radeon 9800XT 256MB
MSI MS-6702 K8T Neo-FIS2R K8T800
AOpen CD-R(W) 52x/24x/16x
Medion DVD-R(W) 8x/4x/2x

według mnie juz ten tytuł jest grywalny tylko modele troche wadzą ale w tym stadium emulatora zawsze bedzie jakieś ale :)
================================================
czy gra mortal kombat:deception jest emulowana a jakiims stopniu na pcsx2 jesli jest to powiedzie co ten potworek pokazuje :twisted:
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA
Posty: 5150
Rejestracja: 04 września 2002, 12:21
Kontakt:

Post autor: winter_mute »

Objecywałem, objecywałem i w końcu wrzucam nowe, szokujące shoty
Tym razem z gry Virtua Fighter 4: Evolution

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Sprzęt i oprogramowanie to co ostatnio.
2BII!2B
Awatar użytkownika
Jifer
Nowicjusz
Posty: 2
Rejestracja: 14 stycznia 2005, 15:37
Kontakt:

Re: Konfiguracja...

Post autor: Jifer »

Witam Was. Fajny forek (ładny i efektownie zrobiony). To tak na pierwszy pościk ^^"
Zazdroszcze wam... Ja na razie nie mogę sobie pograć, bo nie mogę bioska znaleźć (jestem szczęśliwym posiadaczem PCSX2).
Znacie może nazwę dobrego biosa? (napewno znacie, tylko nie wiem czy możecie go wymienić ; p )
Ravven pisze:
Sam emulator mocno mnie zainteresował, no bo jak ja bardzo chciałbym zagrać w FF X na PC !!!
To chyba mam ten sam powód dla którego dziś się tu znalazłem. FFto moja ukochana gra (mam zaliczone do VII, a VIII przechodze.
Własnie ściągnąłem X.
Wiem, że trochę problemów będzie, bo to wymaga, ale jakoś przeżyję ^^'

Emulka mam już zkonfigórowanego, ale ten nieszczęsny bios.... <drobna aluzja> ...cały czas nic nie znalazłem...

Może BIOS zły? W sumie to PALe...
Probowalem juz z BIOSem na Europe i na Stany i dlaej to samo czyli nic dobrego:(
Też ściągnąłem jakiegoś PALa, ale o ile mi wiadomo to powinien być BIN

Byłem na tej stronce gdzie jest opisana konfigóracja PCSXa i tam był jakiś biosek z nyrkim 1000 ale nigdzie nie mogę go znaleźć :(
Mortus
Administrator
Administrator
Posty: 840
Rejestracja: 05 września 2002, 17:35

Post autor: Mortus »

Witam Was. Fajny forek (ładny i efektownie zrobiony). To tak na pierwszy pościk ^^"
Witamy :)
napewno znacie, tylko nie wiem czy możecie go wymienić ; p
Ktoś na pewno zna (ja niekoniecznie :P), ale jak sam zauważyłem nie podamy takiej informacji na Forum. Chcesz to pogoogluj, albo poprzez PW.GG czy co tam chcesz skontaktować się z kimś z Forum.
Byłem na tej stronce gdzie jest opisana konfigóracja PCSXa i tam był jakiś biosek z nyrkim 1000 ale nigdzie nie mogę go znaleźć[/quote[Jak do PS2 to chyba z numerek\m 10000 (albo mi się znów coś machnęło...). Tak czy inaczej nic dziwnego że na stronie z opisem konfiguracji nie znalazłeś BIOS'u - zamieszczanie go jest po prostu nielegalne :-)
Quidquid latine dictum sit, altum videtur.
Whatever is said in Latin, sounds profound.
Cokolwiek powiesz po łacinie, brzmi mądrze.
Awatar użytkownika
Jifer
Nowicjusz
Posty: 2
Rejestracja: 14 stycznia 2005, 15:37
Kontakt:

Post autor: Jifer »

Ech panowie panowie... miło popatrzeć na te screeny... Wszystko niby mam ustawione wedle powyższych zażądzeń, bios też jest miodzio... i....
framy lecą, fpsy lecą, a okienko jak było, tak jest czarne...
Może ktoś wie o co tu chodzi?
Grafika niezależnie na czym jest to zachowuje się tak samo.
Już raz udało mi się uruchomić draństwo (FFX) tyle, że jego tempo było zaskakująco szybki <irony> a że nie miałem jeszcze odpowiedniego plaga (poza podstawowym) to nawet nie wiem z jaką prędkością leciał ^^".
W konsolce kiedy uruchamiam plik jest cośtakiego:

Bios Version 1.60

**************
rom1 NOT FOUND
**************

**************
rom2 NOT FOUND
**************

**************
erom NOT FOUND
**************
* PCSX2 *: ExecuteBios
# Initialize memory (rev:3.63, ctm:393Mhz, cpuclk:295Mhz detected)

Może to wam coś powie?
Adult
Administrator
Administrator
Posty: 524
Rejestracja: 03 kwietnia 2003, 16:24

Post autor: Adult »

To że pojawia ci się ten text nic nie oznacza ponieważ te pliki które pisze że brakuje to są to biosy do urządzeń w konsoli a do emulacji nie są one potrzebne.
Obrazek
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA
Posty: 5150
Rejestracja: 04 września 2002, 12:21
Kontakt:

Post autor: winter_mute »

Znacie może nazwę dobrego biosa?
SCPH39001
Już raz udało mi się uruchomić draństwo (FFX) tyle, że jego tempo było zaskakująco szybki <irony>
Standard - porządną liczbę fpsów wycviągniesz na tytułłach 2D, podczas gdy 3D wlecze się niesamowicie. Zresztą sam możesz to zobaczyć bo liczba klatek/sek. jest pokazana na screenach - to te cyferki przed napisem fps na belce tytułowej programu
Wiem, że trochę problemów będzie, bo to wymaga, ale jakoś przeżyję ^^
Jesteś pewien, że wiesz :?: Bo prawde mówiąc to gra jest w chwili obecnej niegrywalna - pakazuje trochę 2D, i skaszanione 3D, ale nic poza tym.
2BII!2B
Awatar użytkownika
papec
Junior
Junior
Posty: 12
Rejestracja: 18 stycznia 2005, 09:56

Post autor: papec »

hmmm mam problem z mega man x7 otoz gra sie uruchamia lecz po zniknieciu napisu CAPCOM wzrastaja fpsy do normalnego stanu czy li 4x fps i nic sie nie dzieje gra dlaej nie rusza moze cos z memorka zle zrobilem ? ;/
ODPOWIEDZ