Jak grac na epsxe 1.6.0 przez siec???

Problemy z emulatorem ePSXe i narzędziami dla niego przeznaczonymi.
Awatar użytkownika
SebA__
Junior
Junior
Posty: 10
Rejestracja: 16 czerwca 2004, 19:57
Kontakt:

Jak grac na epsxe 1.6.0 przez siec???

Post autor: SebA__ »

Niewiem jak mam zrobic serwer i jak ktos inny ma sie podlaczyc zebysmy mogli grac przez siec gluwnie w tekena
:?: :?: :?:
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA
Posty: 5216
Rejestracja: 04 września 2002, 12:21
Kontakt:

Post autor: winter_mute »

Witam serdecznie na forum,

Jeśli chodzi o Twoje pytanie to:
1. Zapoznaj się z poniższym artykułem
http://www.psemu.pl/modules.php?name=Ar ... d=net#cp13
2. Jeśli nie ma szczególnej potrzeby (bądź odpowiednich warunków) zakładanie własnego serwera nie jest wskazane. W zwyczajowej grze przez internet w zupełności wystarczą przyciski "Create New Game" lub "Join..." o czym we wspomnianym w pkt 1 tekście.

Pozdrawiam
/w_m/
2BII!2B
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA
Posty: 5216
Rejestracja: 04 września 2002, 12:21
Kontakt:

Post autor: winter_mute »

OK, mój błąd - chodziło mu o to jak założyć własny serwer na LANie

a więc
Serwer nie tyle się zakłada co ściąga ze strony >
http://www.kaillera.com/download.php
i uruchamia. Można również pobawić się w konfigurację poprzez edycję pliku "kaillerasrv.conf", zmieniając np.:
ServerName=Tekken RULEZ
Public=0
MaxConnSet=6
2BII!2B
Awatar użytkownika
SebA__
Junior
Junior
Posty: 10
Rejestracja: 16 czerwca 2004, 19:57
Kontakt:

Post autor: SebA__ »

No sciagnolem sobie ten serwer i co teraz jak mam grac przez siec???
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA
Posty: 5216
Rejestracja: 04 września 2002, 12:21
Kontakt:

Post autor: winter_mute »

Żadna filozofia:
1. Skonfigurować tak przez edycję pliku prawie dokładnie tak jak napisałem powyżej - możesz zmienić pierwszą opcję (nazwę serwera) na dowolną wybraną przez siebie.
2. uruchomić serwer, plik kaillerasrv.exe
3. Uruchomić ePSXe z obsługą pluginu CyberPad co zostało opisane w artykule
http://www.psemu.pl/modules.php?name=Ar ... fig&id=net
2BII!2B
Awatar użytkownika
SebA__
Junior
Junior
Posty: 10
Rejestracja: 16 czerwca 2004, 19:57
Kontakt:

Post autor: SebA__ »

to znowu ja juz wszzysto gra oprucz jednego mam system xp i jak wlanczam gre sieciowa to mi sie te okno zacina i musze wylaczyc program
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA
Posty: 5216
Rejestracja: 04 września 2002, 12:21
Kontakt:

Post autor: winter_mute »

1. Jest tu taka zasada - nie nabijamy liczników postów pisząc jedną odpowiedż pod drugą. Zamiast tego należy skorzystać z opcji Edytuj i wstawić nową treść do poprzedniego wpisu.
2. Wracając do problemu
mam system xp i jak wlanczam gre sieciowa to mi sie te okno zacina
To praktycznie bez znaczenia z jakieo systemu korzystasz. Ważne aby:
1) pliki z archiwum były rozpakowane w odpowiedni sposób
2) gracze korzystali z tej samej konfiguracji
Wszystko opisałem we wspomnianym wcześniej Artykule - nie zmuszaj mnie prosze abym przepisywał wszystko drugi raz bo jutro mam egzamin i nie zabardzo mam na to czas i ochotę.

Ściągnij najnowszą wersję CyberPad`a, rozpakuj poszczególne pliki do odpowiednich folderów. To samo zrób na 2gim komputerze. Skonfigurujcie emulator w identyczny sposób. Odpalcie grę, po uruchomieniu "Kaillera Client" kliknijcie przycisk Enter IP i wpiszcie IP kompa na którym znajduje się server gry sieciowej (póżniej będziecie mieli bezpośredni dostęp do serwera z zakłądki Recent), po czym 1 osoba mósi zaałożyc grę (Create) a kolejna się dołączyc (Join). Miłej zabawy.
2BII!2B
Awatar użytkownika
SebA__
Junior
Junior
Posty: 10
Rejestracja: 16 czerwca 2004, 19:57
Kontakt:

Post autor: SebA__ »

omk sprubuje cos okonbinowac
mazgaj1
Senior
Senior
Posty: 100
Rejestracja: 22 czerwca 2004, 20:20

Post autor: mazgaj1 »

winter_mute pisze:i wpiszcie IP kompa na którym znajduje się server gry sieciowej (póżniej będziecie mieli bezpośredni dostęp do serwera z zakłądki Recent.


nie rozumiem czyje trzeba wpisać dokładniej to IP żeby móc nacisnąć CREATE GAME lUB JOIN bo jak na razie żadnego takiego guziczka nie mam :roll: :(
Obrazek
The Godfather - An Offer You Can't Refuse
Mortus
Administrator
Administrator
Posty: 840
Rejestracja: 05 września 2002, 17:35

Post autor: Mortus »

IP tego kompa, na którym postawiony jest serwer.
Quidquid latine dictum sit, altum videtur.
Whatever is said in Latin, sounds profound.
Cokolwiek powiesz po łacinie, brzmi mądrze.
ODPOWIEDZ