[Problem/Pytanie] Zamulanie się Gry

Masz problem z konkretnym tytułem i emulatorem PCSX2? Oto miejsce gdzie powinieneś go opisać.
szareaza
Nowicjusz
Posty: 1
Rejestracja: 13 czerwca 2013, 10:28

[Problem/Pytanie] Zamulanie się Gry

Post autor: szareaza »

Witam.
Tak jak w nazwie tematu, zamula mi się gra, a konkretnie " final fantasy x-2 ntsc "
Korzystam z wersji emulatora " 1.0.0 " chodzi mi na około " 30 fps'ach ", ale mogę zrobić tak, że może być 60, ale chodzi nadal jakby na 30 fps'ach, to wina komputera czy złych ustawień emulatora? Chociaż poświęcić jakość żeby pograć każda wersja emulatora czy tam plugina można się w grafike przecież pobawić
Moje Parametry PC:
Procesor: Pentium(R) Dual-Core CPU E5200 @ 2,50GHz 2,50GHz
Ram: 3GB
Karta Graficzna: GeForce 9400 GT
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA
Posty: 5201
Rejestracja: 04 września 2002, 12:21
Kontakt:

Post autor: winter_mute »

W kwestii dlaczego:
1) W przeciwieństwie do X i XII, z X-2 zawsze były problemy.
2) Twój sprzęt mógłby być ciut lepszy - do bezstresowej pracy PCSX2 rekomenduje się 3GHz i5
3) PCSX2 v1.0.0 ma juz dobry rok

W temacie co z tym zrobić:
1) Zainstaluj Visual C++ Redistributable Package i zmień emulator na nowszą wersję SVN
2) Co do ustawień. Obraz - GSdx w wersji dla Twojego procka (S)SSE3, tryb DX hardware w najwyższej obsługiwanej wersji, obawiam się jednak, że Twój procek i GF9400 nie pociągną zwiększonej rozdzielczości więc raczej zaznaczyłbym opcje "Native". We wtyczce dźwiękowej SPU2-X, wybrałbym pierwszy tryb interpolacji bo domyślny może zamulać emulator, dla przyśpieszenia ew. można też wyłączyć efekty, wtyczka powinna pracować w trybie DirectSoud lub XAudio, synchronizacja domyślna.
3) Jeśli nie osiągniesz po tym pełnej prędkości zostają do wykorzystania speedhacki. Najprostszy sposób ich wykorzystania to.
a) wchodzisz w {Konfiguracja > Ustawienia Emulacji > Ustawienia prędkości}
b) w lewym dolnym rogu okna zaznaczasz opcję "ustawienia"
c) i jedziesz suwakiem po kolejnych trybach
d) tzn. ustawiasz np. "1 - najbezpieczniejszy" , po czym dajesz zatwierdź, OK i uruchamiasz grę
e) jeśli ta pracuje ok, to grasz, a jeśli nie to\
f) dla pewności uruchamiasz ponownie program, znowu włazisz w ustawienia, i przesuwasz suwak na kolejną pozycję czyli 2 i znowu testujesz,
g) i tak do skutku

Tyle z mojej.
2BII!2B
sova132

Post autor: sova132 »

Pozdrowienia! Ten kompleks pytanie. Tutaj jest to konieczne ...

****
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA
Posty: 5201
Rejestracja: 04 września 2002, 12:21
Kontakt:

Post autor: winter_mute »

*** dziękujemy za spam.... BAN
2BII!2B
ODPOWIEDZ