ps3 z USA

Jesteś maniakiem sprzętu komputerowego? A moze jesteś fanem jakiejś konsoli. Tak czy inaczej ten dział jest dla Ciebie.

Czy sprowadzenie ps3 z USA się opłaca ?

TAK
0
Brak głosów
NIE
2
67%
to samo co w Polsce
0
Brak głosów
a co to PS3 o.0 ??
1
33%
 
Liczba głosów: 3

Awatar użytkownika
AdikSSJ
Junior
Junior
Posty: 17
Rejestracja: 30 grudnia 2007, 09:36

ps3 z USA

Post autor: AdikSSJ »

Witam

Mam możliwość sprowadzenia ps3 z USA i w związku z tym mam pewne pytania.

1.Rozumie że gry PAL działają na konsoli NTSC...

2.Podobno oni mają tam napięcie 120V czy to był by jakiś problem ?

3.Co musiał bym dokupić i zrobić żeby grać bez problemów ?

4. Aha i jeszcze jaką wersje mi polecacie 40GB czy 60GB a może 80GB...... czy różnice cenowe są duże ?

EDIT: Z góry dzięki za pomoc :) :wink:


EDIT2: Prawie bym zapomniał... A jak jest z gwarancją i ps store ??
Athlon +4400 2x 2,31Gh
2GB DDR2 RAM-u
GeForce 8500GT

Obrazek
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA
Posty: 5155
Rejestracja: 04 września 2002, 12:21
Kontakt:

Post autor: winter_mute »

1.Rozumie że gry PAL działają na konsoli NTSC.
Gry tak, filmy nie.
2.Podobno oni mają tam napięcie 120V czy to był by jakiś problem ?
Nie, jeśli zaopatrzysz się w transformator napięcia z wtyczkami US. Do nabycia w pierwszym lepszym elektronicznym, lub na Allegro. Przy zakupie zwróć uwagę na moc transformersa - ps3 ciągnie dużo prądu.
3.Co musiał bym dokupić i zrobić żeby grać bez problemów ?
Patrz powyżej, do tego koniecznie tv z obsługą 50/60/100Hz, co w dzisiejszych czasach nie powinno stanowić problemu.
4. Aha i jeszcze jaką wersje mi polecacie 40GB czy 60GB a może 80GB
Wyższe modele, znaczy się z większym dyskiem mają wsteczną kompatybilność względem gier z PS2, na słabszych tego nie ma, więc jeśli myślisz o grze w szpile z czarnulki koniecznie bierz mocniejsza konsolę. Ew. kup PS2 :]
czy różnice cenowe są duże ?
Sprawdź na necie - amerykańskich sklepów oferujących na sprzedarz PS3 jest multum, podobnie jak aukcji na e-bay`u.
A jak jest z gwarancją i ps store ??
Z tego co mi wiadomo wersja konsoli nie gra roli w kwesti PSS, gdzie się zarejestrujesz (EU, USA, Jap) stamtąd ciągniesz.
Co do gwarancji - pytaj w serwisie, choć wydaje mi się że oficjalne, europejskie serwisy Sony nie przyjmują konsol spoza kontynentu.
2BII!2B
Awatar użytkownika
AdikSSJ
Junior
Junior
Posty: 17
Rejestracja: 30 grudnia 2007, 09:36

Post autor: AdikSSJ »

do tego koniecznie tv z obsługą 50/60/100Hz
Czy taki zwykły CRT że tak powiem z du*** wystarczy ??

EDIT: Wygrzebałem instrukcje i pisze takie coś "220-240 v, 50/60 Hz (zakres regulacji części sieciowych 165...265V)" Czyli co wystarczy czy nie :?:
Athlon +4400 2x 2,31Gh
2GB DDR2 RAM-u
GeForce 8500GT

Obrazek
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA
Posty: 5155
Rejestracja: 04 września 2002, 12:21
Kontakt:

Post autor: winter_mute »

W kwestii TV teoretycznie powinno wystarczyć.

A z innych wieści - zwróć uwagę by transformator mógł pociągnąć co najmniej 400W.
2BII!2B
Awatar użytkownika
AdikSSJ
Junior
Junior
Posty: 17
Rejestracja: 30 grudnia 2007, 09:36

Post autor: AdikSSJ »

Wieeeeeelkie dzięki za pomoc :mrgreen:

A jeszcze spytam dla pewności.,. to powinno wystarczyć tak ?? http://www.allegro.pl/item368369694__pr ... bson_.html



PS. Można by na forum założyć dział odnośnie ps3 (to tylko sugestia) :wink:
Athlon +4400 2x 2,31Gh
2GB DDR2 RAM-u
GeForce 8500GT

Obrazek
Awatar użytkownika
Zardon
Administrator
Administrator
Posty: 510
Rejestracja: 13 stycznia 2005, 18:17
Kontakt:

Post autor: Zardon »

Powinno być OK.
AdikSSJ pisze:PS. Można by na forum założyć dział odnośnie ps3 (to tylko sugestia)
Bez urazy, ale nie wiem czy z takich sugestii się śmiać, czy płakać...
Topic poświęcony PS3 (założony 2005 roku... znaleźć można również działy poświęcone Xbox 360 i Wii)
Obrazek
Awatar użytkownika
AdikSSJ
Junior
Junior
Posty: 17
Rejestracja: 30 grudnia 2007, 09:36

Post autor: AdikSSJ »

Topic poświęcony PS3 (założony 2005 roku... znaleźć można również działy poświęcone Xbox 360 i Wii)
Sorry mój błąd nie przeszukałem zbytnio forum... :oops:
Athlon +4400 2x 2,31Gh
2GB DDR2 RAM-u
GeForce 8500GT

Obrazek
ODPOWIEDZ