Problem z adapterem ;/

Jesteś maniakiem sprzętu komputerowego? A moze jesteś fanem jakiejś konsoli. Tak czy inaczej ten dział jest dla Ciebie.
Adr14nno
Junior
Junior
Posty: 6
Rejestracja: 16 grudnia 2007, 15:42

Problem z adapterem ;/

Post autor: Adr14nno »

Siema Wszystkim :D

Kupiłem oryginalnego pada od ps2 + właśnie tą przejściówkę http://www.allegro.pl/item283713108_ada ... _ak97.html
ogólnie wszystko chodzi oprócz wibracji które właśnie powinno obsługiwać pytałem sie już sprzedającego o sterowniki to mi wysłał do modelu ak97a , które też nie działają :x
próbowałem już znaczną ilością sterowników wymusić dual shock'a niestety bez skutecznie :cry: może ktoś z was wie jak sie z tym uporać ??
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA
Posty: 5153
Rejestracja: 04 września 2002, 12:21
Kontakt:

Post autor: winter_mute »

Kupiłem oryginalnego pada od ps2 + właśnie tą przejściówkę
Lipna jakaś - jest tam miejsce na jakąkolwiek elektronikę czy to tylko wtyczka/gniazdo pada z PS2 z kawałkiem przewodu i wtyczką USB?
próbowałem już znaczną ilością sterowników wymusić dual shock'a niestety bez skutecznie
Te działają przeważnie ze wszystkim:
http://www.psemu.pl//download/utils/Manta_DS2USB.exe
wypróbuj.
2BII!2B
Adr14nno
Junior
Junior
Posty: 6
Rejestracja: 16 grudnia 2007, 15:42

Post autor: Adr14nno »

niestety nie chodzą ale to nic widziałem w sklepie blisko mnie adapter manty za 20zl ( ten co opisywałeś na jednym z postów) :D a ten odeśle :P najbardziej mnie tylko denerwuje to że sprzedawca mówi że wszystko chodzi, a tu lipa i dodatkowo przestał ze mną gadać a raczej odpisywać na moje email'e za to najlepsze jest to że jak sie podszywałem pod inna osobę mająca zamiar kupić to mówił że w 100% chodzi wibra ehh
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA
Posty: 5153
Rejestracja: 04 września 2002, 12:21
Kontakt:

Post autor: winter_mute »

No i dochodzimy do sedna spraw, tudzież morału dzisiejszej historii - nie opłaca się kupować przejściówki za mniej niż 30zł [chociaż z wysyłką, aczkolwiek imo to tez podejrzanie niska cena : ]
2BII!2B
Adr14nno
Junior
Junior
Posty: 6
Rejestracja: 16 grudnia 2007, 15:42

Post autor: Adr14nno »

no i kupiłem przejściówkę Manty i wszystko hula no prawie wszystko nie mogę tylko włączyć wibracji w tekken'ie 3 (ePSX). Mimo że wlączyłem w opcjach DXJoy1/Constant/Constant i w opcjach gry.

Aha czy w takich grach jak nfs:mw czy toca 3 jak w jadę na krawężnik, trawe, bądz uderzę w bandę, samochód nie powinnien włączyć już wibry ? bo tak tylko włącza się jak skręcam. A i czy nie przypadkowo nie ma rozróżniać stron z której uderzę i wtedy odpowiednio wibrować prawą bądź lewą stroną ??
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA
Posty: 5153
Rejestracja: 04 września 2002, 12:21
Kontakt:

Post autor: winter_mute »

no i kupiłem przejściówkę Manty i wszystko hula no prawie wszystko nie mogę tylko włączyć wibracji w tekken'ie 3 (ePSX). Mimo że wlączyłem w opcjach DXJoy1/Constant/Constant i w opcjach gry.
Sterowniki przejściówki zainstalowane? Wibracje działają w systemie i grach PC? W ePSXe masz ustawiony kontroler w trybie analogowym?
Aha czy w takich grach jak nfs:mw czy toca 3 jak w jadę na krawężnik, trawe, bądz uderzę w bandę, samochód nie powinnien włączyć już wibry ?
Zależy od gry.
2BII!2B
Adr14nno
Junior
Junior
Posty: 6
Rejestracja: 16 grudnia 2007, 15:42

Post autor: Adr14nno »

tak tak tak :wink: teraz jak tak bardziej przy uważyłem to odczuwam wibracje tylko takie bardzo słabe :/

mam jeszcze jedno dodatkowe pytanie nie ma może jakiegoś programu
w którym można by ustawić martwą strefę :?: Próbowałem już DXTweak2 ale niestety tam nie zapisuję ustawień po XP'kiem :P Nie wiem może jakaś podmiana sterowników od manty ? w których dało by się to ustawić :?
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA
Posty: 5153
Rejestracja: 04 września 2002, 12:21
Kontakt:

Post autor: winter_mute »

spróbuj kalibracji zataczając mniejsze kręgi analogami - nic innego nie przychodzi mi do głowy, bo deadzone ustawia się bezpośrednio w grach, a jeśli chodzi o emulację to w pluginie sterowania. Jakoże ePSXe takiej opcji nie posiada to jedyną możliwością jest przesiadka na inny emulator (PSXeven, SSSPSX) i korzystanie z zew. pad-pluginu.
2BII!2B
Adr14nno
Junior
Junior
Posty: 6
Rejestracja: 16 grudnia 2007, 15:42

Post autor: Adr14nno »

no a jeżeli chciałbym skalibrować w zwykłej grze PC ?? np. most wandet ?? tam w opcjach nie ma ustawień martwej strefy a sterowniki od przejściówki też nie dają takiej możliwości :p
ODPOWIEDZ