Przejściówka do PC na pada Dual Shock 2 . . .

Jesteś maniakiem sprzętu komputerowego? A moze jesteś fanem jakiejś konsoli. Tak czy inaczej ten dział jest dla Ciebie.
wl.przemek
Junior
Junior
Posty: 5
Rejestracja: 18 listopada 2008, 21:40

Post autor: wl.przemek »

witam.
posiadam pada sony ds2 i przejsciowke super box 4. zainstalowalem sterowniki do niej w ustawieniach/panel sterowania/kontrolery gier - widnieja 2 sprzety (bo mozna podlaczyc dwa urzadzenia)w tym podlaczonym wszystkie przyciski lacznie z wibra dzialaja lecz w grach np fifa 09 nie dzialaja niektore przyciski nie mozna zadnych przypisac obok niektorych w ustawianiach gry widnieje przy nich opis "puste" a w np nfs ac dzialaja wszystkie przyciski lecz juz nie mozna ich pozmieniac tj przypisac innych :!:
dlaczego tak jest czy cos nie tak ze sprzetem ... sterownikami :?:
posiadam win xp a wszystko smiga bez zastrzezen na innym padzie logitecha :idea:
xxdbartekxdd
Junior
Junior
Posty: 8
Rejestracja: 13 lutego 2009, 14:36

Post autor: xxdbartekxdd »

Mam problem : W fife 07 prawy analog dziala ale zle biore prawo on leci w dol biore w gore on leci w lewo jezeli wie ktos jak to naprawic to proszze o pomoc
mia199603
Nowicjusz
Posty: 1
Rejestracja: 04 sierpnia 2010, 23:54

Post autor: mia199603 »

Ja mam podobnie, ale przejściówka działa na ps3, a kiedy postanowiłam pograć na emulatorze psx to komp nie wykrywa pada, chociaż analog się świeci.
Ta przejściówka to ps3 converter 538 a pad to Sony DualShock 2. Ponoć przejściówka powinna działać na kompie. Może są jakieś sterowniki, nie mam pojęcia.
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA
Posty: 5147
Rejestracja: 04 września 2002, 12:21
Kontakt:

Post autor: winter_mute »

Nie dam sobie ręki uciąć, a na dodatek ze względu na remont i zapuszkowanie całego sprzętu nie mam jak tego sprawdzić... aczkolwiek, moja przejściówka dla PS3 działała na komputrze prawidłowo (nie licząc wibracji, których na PC nie obsługiwała). Tyle ode mnie w temacie, po dłuższe info zapraszam po remoncie :]
2BII!2B
pazdzioch564
Nowicjusz
Posty: 1
Rejestracja: 25 września 2010, 20:19

Post autor: pazdzioch564 »

Ja mam mały problem gdyż Kupiłem dzisiaj przejściówkę Vakossa za 15 zł i podłączyłem do kompa i nie odczytuje on Płynnie ruchów tzn. są one tak troche szarpane co uniemożliwia mi ściganie się w grach :)
Sterowniki są zainstalowane i nie wiem co dalej zrobić. Sprawdzałem na Laptopie jest tak samo ;/
Jak by ktoś mi mógł napisać czy mam oddawać przejściówkę czy może jakaś opcja znajdzie sie w windowsie?
Kiedyś podłączałem Kierownice do jakiejś Chińskiej przejsciówki i wszystko było ok a tu myśląc ze Vakoss to dobra firma juz sie troche zawiodlem
Dziękuje za odpowiedz
ODPOWIEDZ