Przejściówka do PC na pada Dual Shock 2 . . .

Jesteś maniakiem sprzętu komputerowego? A moze jesteś fanem jakiejś konsoli. Tak czy inaczej ten dział jest dla Ciebie.
Awatar użytkownika
Piciu
User
User
Posty: 34
Rejestracja: 14 stycznia 2004, 14:04

Post autor: Piciu »

1. Dzialaja bez problemow i zwolnien emulatora u mnie :)
2. Tak, analog mode/digital mode - zmienia sie jak przelaczasz na padzie.
Czy rozpoznaje inaczej DS1 nie mam pojecia - nie posiadam DS1
2b. Pokazuja sile nacisku na wybrane 2 klawisze
3. sa 2 opcje:
- direction buttons mode - auto / pov / direction / button
- controller mode - auto / ddr / analog / digital / pressure (jezeli wybierzesz pressure to aktywne wtedy sa 2 wybrane przyciski jako analogowe)
4. wybor 2 "analogowych przyciskow"
5. screen

Obrazek

sterowniki > http://www.mayflash.com/Download.htm (PC037 Super Joy Box 3 pro - June 12nd, 2006 - Win 98/Me/2000/XP)
moje aukcje > http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=544944

manual:
http://rapidshare.de/files/38406780/joy ... l.rar.html
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA
Posty: 5150
Rejestracja: 04 września 2002, 12:21
Kontakt:

Post autor: winter_mute »

1. Dzialaja bez problemow i zwolnien emulatora u mnie
Ok, dzięki za info.
sterowniki >
Niestety nie działają z innymi, w tym przypadku z moją przejściówką :]
moje aukcje >
Hmmm, a co tam :D zalicytuję

edit: jakie minimum ustawiłeś?
2BII!2B
hom3r
Nowicjusz
Posty: 1
Rejestracja: 28 stycznia 2008, 22:34

Post autor: hom3r »

witam mam taki problem - (posiadam oczywiscie pada DS2 + przejsciowka) mianowicie grywam sobie w fife dosc czesto - i w przypadku ( dzieje sie tak nawet w panelu sterowania ) gdy mam ustawione strzalki wszystko chodzi ale tak jakby nie wykrywalo galek :) - natomiast gdy wlacze galki wszystko cacy dzialaja i strzalki i galki. Teraz chodzi o to ze w grze potrzebne mi sa bardziej strzalki - do ruchu zwlaszcza (galki oczywiscie tez sa przydatne ale nie dzialaja) - czy moze byc to sprawa przejsciowki?
Mam wlasciwie przejsciowke widmo - 0 sterownikow tylko firma w miare znana BigBen - robia m.in maty do konsol etc. Macie jakies pomysly?
Jeszcze jedna rzecz licytowalem ta przejsciowke ktora wystawiles - jaka jest cena minimalna ? :)
simon481
Nowicjusz
Posty: 1
Rejestracja: 04 lutego 2008, 03:18

Post autor: simon481 »

Ja znalazlem Super Dual Box Pro w jakims sklepie internetowym http://stepsklep.kei.pl/product_info.php?products_id=58
z tego co czytalem to jedne z lepszych przejsciowek do pada Czy oplaca sie kupic ja w tej cenie ?
Awatar użytkownika
Piciu
User
User
Posty: 34
Rejestracja: 14 stycznia 2004, 14:04

Post autor: Piciu »

Taniej bedzie zamowic z play-asia.com
Co do jakosci to masz racje :)
ddrm
Nowicjusz
Posty: 1
Rejestracja: 17 marca 2008, 21:56

Post autor: ddrm »

siema
mam problem z przejsciowka a nie chce nowego tematu zalozyc wiec pytam tu
mam kierownice manty i ona ma koncowke do konsoli, w komplecie jest tez przejsciowka na usb, kierownica mi ladnie dziala wszystko ale niedawno pozyczylem pada od ps i gdy go podlaczam to niby dziala ale jak zaczynam grac to prawa galka dziala w druga strone, nie chodzi o invert Y czy X tylko o zamiane X z Y, (gdy ruszam analogiem w prawo i lewo to obaz lata w gore iw dol) nie wiem jak mam zrobic aby to dzialalo prosze o pomoc
sterowniki byly instalowane juz liczne i na wszystkich dzieje sie to samo
teraz mam te co tu byly napisane niedawno dla przejsciowek manty i to samo jest
pozdrawiam
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA
Posty: 5150
Rejestracja: 04 września 2002, 12:21
Kontakt:

Post autor: winter_mute »

nie chodzi o invert Y czy X tylko o zamiane X z Y, (gdy ruszam analogiem w prawo i lewo to obaz lata w gore iw dol) nie wiem jak mam zrobic aby to dzialalo prosze o pomoc
Nie wiem czy mowa o emulacji, czy o grach dla PC, ale z racji czemu serwis jest poświęcony przyjmiemy że chodzi o np. ePSXe. Tak więc jeśli gra absolutnie nie wymaga analogów (czyli powiedzmy nie jest to taki ApeEscape) to wystarczy wyłączyć sterowanie analogowe na padzie, skonfigurować emulator korzystając jedynie z sterowania cyfrowego, włączyć emulator i po wszystkim przełączyć się na sterowanie analogowe, powinno grać.

Jeśli myk nie zadziała to należałoby poszukać (tu ogólnie do aplikacji się odnoszę) opcji ustawiania osi i skonfigurować pionową za pomocą ruchów poziomych, a poziomą pionowych. Emulatory to umożliwiają. Co do innych programów, nie wiem.

Z innych dywagacji, dojść można do wniosku że cały szkopuł tkwi w fakcie że przejściówka jest przeznaczona dla kierownicy, w związku z czym zamiana osi mogła być celowa i wykonana dla dwojakich celów: (a) lepsze, a wręcz jedyne działające ustawienia z kierownicą (b) chłyt małketingowy - jak użytkownik chce przejściówkę do padów, niech kupi drugą dla w/w kontrolera.

Enter.
2BII!2B
Shady
Nowicjusz
Posty: 1
Rejestracja: 15 czerwca 2008, 15:44

Post autor: Shady »

Siemka, mam pytanko. Czy jak podłącze DS2 do kompa poprzez przejściówkę, to czy przyciski będą działały analogowo? Chodzi mi konkretnie o kółko, krzyżyk, trójkąt i kwadrat. Jeżeli tak, to jaką przejściówkę musiałbym kupić żeby mi to działało. Z góry dzięki za odpowiedź.

PS. W innym temacie jest odpowiedź na to pytanie (tj. że nie będą działały w ten sposób, tylko komp je wykryje jako zwykłe przyciski nieanalogowe)), ale są to posty sprzed 2 lat, więc może sie coś zmieniło w tej kwestii.

Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Piciu
User
User
Posty: 34
Rejestracja: 14 stycznia 2004, 14:04

Post autor: Piciu »

Zobacz opis Joy boxa pare postow wyzej... ;)
Awatar użytkownika
Albin666
Nowicjusz
Posty: 3
Rejestracja: 27 lipca 2008, 22:38

Post autor: Albin666 »

Chciałbym się z wami przywitać gdyż to mój pierwszy post i w ogóle przeczytałem wszystkie tematy odnośnie przejściówek. Szukam przejściówki na 2 pady, żadne tam sprowadzane z chin czy skądinąd.
Większość linków była już wygasła więc przeszperałem allegro i znalazłem takie cuda.
http://allegro.pl/item398842615_super_d ... 2pol_.html
http://www.allegro.pl/item399427607_prz ... ancja.html
http://allegro.pl/item401178946_konwert ... do_pc.html
http://allegro.pl/item400749543__okazja ... azja_.html

i co takiego tracę z możliwości Pada DS2 używając go przez w/w konwerter?

I następna rzecz to Pad SD2. Czy jeżeli kupie np w Empiku czy tym podobnym sklepie to mam wręcz 100% pewność oryginalności produktu?

Dziękuje za odpowiedź :)
ODPOWIEDZ