memorka ps2 a pc

Jesteś maniakiem sprzętu komputerowego? A moze jesteś fanem jakiejś konsoli. Tak czy inaczej ten dział jest dla Ciebie.
bombiola
Junior
Junior
Posty: 6
Rejestracja: 09 maja 2006, 09:26

memorka ps2 a pc

Post autor: bombiola »

Da sie jakos podlaczyc memorke od ps2 do pc zeby moznabylo np:wpisywac kody z gamesharka bez gamesharka?Mój PS2 jest tak stary ze nieczyta plyt CD a wszystkie "użądzenia do cheatów" na PS2 sa programami na CD, a wogóle to gamesharka znalazłem tylko w stanach do kupienia:(
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA
Posty: 5155
Rejestracja: 04 września 2002, 12:21
Kontakt:

Post autor: winter_mute »

bombiola pisze:Da sie jakos podlaczyc memorke od ps2 do pc
Standardową nie, można podpiąć do PC kartę z Action replay MAX Evo. Ewentualnie przesłać kody za pomocą kabla bezpośrednio na PS2.
bombiola pisze:Mój PS2 jest tak stary ze nieczyta plyt CD a wszystkie "użądzenia do cheatów" na PS2 sa programami na CD
Obawiam się że bez sprawnego odczytu płyt CD nie jesteś w stanie nic zrobić.
bombiola pisze:a wogóle to gamesharka znalazłem tylko w stanach do kupienia:(
Czyżby :D >
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=101682764
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=101682872
chyba że wolisz ze skklepu
http://sklepgekon.pl/index.php/cPath/3_4
Jak poszukasz to można się natknąć także na inne rozwiązania, np. swego czasu kupiłem Xplodera Pro z kablem USB za 70zł
2BII!2B
bombiola
Junior
Junior
Posty: 6
Rejestracja: 09 maja 2006, 09:26

Post autor: bombiola »

A jak można polaczyc pc z PS2?jakims specjalnym kablem?I czy po takim podlaczeniu trzeba odpalac na PS2 jakas plytke?Mowisz ze karta z AR MAX EVO mozna podlaczyc do PC, pod co? bo na screenąach pisze ze to zwykla karta, i czy w takim razie taka karta mozna wtedy zrzucac savwy z PS2 na PC i odwrotnie bez odpalania jakis plytek na PS2?
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA
Posty: 5155
Rejestracja: 04 września 2002, 12:21
Kontakt:

Post autor: winter_mute »

bombiola pisze:A jak można polaczyc pc z PS2?jakims specjalnym kablem?I czy po takim podlaczeniu trzeba odpalac na PS2 jakas plytke?
Tak, za pomocą specjalnego kabla PL-2301 lub PL-2302 USB transfer Cable i odpowiedniego oprogramoweania (Naplink lub XPort) uruchamianego zarówno po stronie PS2 jak i PC.
bombiola pisze:Mowisz ze karta z AR MAX EVO mozna podlaczyc do PC, pod co? bo na screenąach pisze ze to zwykla karta
Zwróć uwagę że AR występuje w dwóch wariantach AR Max i AR Max Evo. W przypadku tego drugiego (Evo) zamiast standardowej memorki masz flasha wpinanego do USB - nic nie stoi na przeszkodzie by wpiąć go do portu USB twojego kompa.
bombiola pisze:mozna wtedy zrzucac savwy z PS2 na PC i odwrotnie bez odpalania jakis plytek na PS2?
Tak jak pisałem wcześniej "bez sprawnego odczytu płyt CD nie jesteś w stanie nic zrobić. " bo wszystkie komercyjne aplikacje z których korzystałem (np. AR, Xploder) nalezy uruchomić na konsoli z płyty CD.
Alternatywą mogą być tu aplikacje homebrew, które możesz sobie wypalić samodzielnie na płytce DVD i z takiego medium uruchomić na konsoli pod warunkiem że masz przerobioną PS2-kę.
2BII!2B
ODPOWIEDZ