ile kosztuje przerobienie PSX?

Jesteś maniakiem sprzętu komputerowego? A moze jesteś fanem jakiejś konsoli. Tak czy inaczej ten dział jest dla Ciebie.
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA
Posty: 5153
Rejestracja: 04 września 2002, 12:21
Kontakt:

Post autor: winter_mute »

a mam pytanko
czy w necie mozna skas pobrac obrazy tych plyt i samemu wypalic???
Zasada działania Swap Magic'a jest prosta - umieszczając w napędzie oryginalną płytkę ze Swapem umożliwiasz konsoli obsługę backupów. Teraz pytanie - Jak uruchomić kopię za pomocą kopii? Efekt bedzie taki sam jakbyś od razu włozył kopię bezpieczeństwa gry - komunikat This is not PlayStation 2 disc. Wniosek: musisz mieć oryginalnego swap'a.

Oczywiście istnieje możliwość uruchomienia kopii bezpieczeństwa Swapa, ale tylko na przerobionej konsoli... co jest w zasadzie bez sensu, bo po co stosoweać SM jeśli ma się wmontowany modchip?
luciu pisze:jezeli bym wypalil gierke przy malej predkosci i oryginalnych firmowych plytach to bez przerobienia by przeczytala?????
Nie.
2BII!2B
luciu
Junior
Junior
Posty: 19
Rejestracja: 25 kwietnia 2006, 15:04

Post autor: luciu »

ale zapytalem sie czy jest mozliwosc pobrania obrazu takiej plyty z neta
jesli znasz taka to prosilbym o link
bo chyba to nie jest zabronione
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA
Posty: 5153
Rejestracja: 04 września 2002, 12:21
Kontakt:

Post autor: winter_mute »

Obawiam się iż jest to niezgodne z regulaminem.
2BII!2B
luciu
Junior
Junior
Posty: 19
Rejestracja: 25 kwietnia 2006, 15:04

Post autor: luciu »

a czytalem na jednym forum ze mozna wczytac BACKUP'a gry w taki sposob:
1 wkladasz ORYGINAL (podobno byle jaki) potem BACKUP znowu ORYGINAL i znowu BACKUP no i podobno odpali ja juz dosyc dlugo probuje i jak narazie nie wychodzi

2 wklada sie wypalona plytke z tym programem potem ORYGINAL a potem BACKUP i tez powinno odpalic a mi jak wloze te plytke z programem wyskakuje insert disc a jak podmienie na ORYGINAL lub BACKUP to wogole nie startuje

jezeli sie na tym znacie to prosilbym o odpowiedz
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA
Posty: 5153
Rejestracja: 04 września 2002, 12:21
Kontakt:

Post autor: winter_mute »

Taki trick działa na Saturnie...nie na PS2, możesz sobie wkładać i wyjmować do woli :P i tak musisz mieć oryginalnego Swapa, żeby backup ruszył.
2BII!2B
luciu
Junior
Junior
Posty: 19
Rejestracja: 25 kwietnia 2006, 15:04

Post autor: luciu »

a wiesz po ile ten Swamp chodzi na allegro??????
bo ja patrzylem i nie wiem czy jestem glupi slepy czy cos jeszcze ale nigdzie nie widze (przynajmniej w dziale PSX) bo o taki mi chodzi zeby byl do PSX'a a nie do PS2 :)
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA
Posty: 5153
Rejestracja: 04 września 2002, 12:21
Kontakt:

Post autor: winter_mute »

luciu pisze:bo ja patrzylem i nie wiem czy jestem glupi slepy czy cos jeszcze ale nigdzie nie widze (przynajmniej w dziale PSX) bo o taki mi chodzi zeby byl do PSX'a a nie do PS2
Hehhehe, PSX powiadasz nie PS2. Sposób bez przeróbki - Action Replay >
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=101925769
od 50zł wzwyż, czasem znajdą się tańsze egzemplarze. Plus nie działa z nowszą wersją konsoli (PSOne)

Sposób drugi > modchip
http://www.allegro.pl/6037_chipy.html?order=t
od kilku do kilkunastu zł, plus montarz
2BII!2B
luciu
Junior
Junior
Posty: 19
Rejestracja: 25 kwietnia 2006, 15:04

Post autor: luciu »

a jest jakis inny sposob na odtwarzanie BACKUP'ow bez przerobki
na PSX'a oczwiscie:P

a wracajac do tego Action Replay'a to ja mam PSX'a SCPH-1002 i mam wyjscie PARALLEL I/O czyli odpaliloby????
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA
Posty: 5153
Rejestracja: 04 września 2002, 12:21
Kontakt:

Post autor: winter_mute »

luciu pisze:a jest jakis inny sposob na odtwarzanie BACKUP'ow bez przerobki
Oczywiście:
  • BootReplay
  • ImportPlayer
  • ImportPlayer Light
  • PS-One BootDisk
Soft nielegalny, uzywany w 90% do celów pirackich - szukasz i używasz na własną odpowiedzialność :D
luciu pisze:a wracajac do tego Action Replay'a to ja mam PSX'a SCPH-1002 i mam wyjscie PARALLEL I/O czyli odpaliloby?
Tak
2BII!2B
luciu
Junior
Junior
Posty: 19
Rejestracja: 25 kwietnia 2006, 15:04

Post autor: luciu »

pobralem sobie taki program
ImportPlayer CD v2.0 Alpha 5
i odpala na nieprzerobionej konsoli a program jest wypalony samodzielnie
tylko mam maly problem chcialem se popykac w jakiegos BCKUP'a gireki
no to polazlem do kumpla i se przegralem GTA II i CROC Legend.......
i tu sie zaczyna
kazda gierke odpalil tylko jeden raz a potem albo nie chce czytac albo zatnie sie w polowie ladowania
prosze pomoz mi :D
ODPOWIEDZ