GTA 3, Vice City, i San Andreas tną się na konsoli PS2

Jesteś maniakiem sprzętu komputerowego? A moze jesteś fanem jakiejś konsoli. Tak czy inaczej ten dział jest dla Ciebie.
Awatar użytkownika
Daniu
Spammer
Posty: 171
Rejestracja: 01 grudnia 2005, 16:50
Kontakt:

GTA 3, Vice City, i San Andreas tną się na konsoli PS2

Post autor: Daniu »

Witam od przedwczoraj jestem dumnym posiadaczem konsoli PlayStation 2 model 30004R z Mod-Chipem Ripper 3.2 kolega wykonał mi kopię zapasową gier GTA (wyżej wymienionych w temacie) kopia została wykonana na nośnikach Verbatim DVD+R AZO Advanced+, i problem wtym że gra tnie mi się na konsoli :( Nie mam zielonego pojęcia dlaczego :( inne gry działają bez zarzutu dlatego zwracam się z prośbą do was może wy mi coś pomożecie ?
wolumin
User
User
Posty: 45
Rejestracja: 04 lutego 2006, 22:36

Post autor: wolumin »

A jak bardzo się tnie??? Nie jestem pewny ale kiedyś jak kolega miał PS2 + modchip Duo2 to mu się chyba też cieło trochę SA. Ja miałem tak samo z Driverem2 na PSX. Według mnie jest to przez to, że to są kopie.
Awatar użytkownika
Daniu
Spammer
Posty: 171
Rejestracja: 01 grudnia 2005, 16:50
Kontakt:

Post autor: Daniu »

Tz. tak GTA3 tnie sie Bardzo tak jak i Vice City a San Andreas chodzi w miare płynnie ale coś się pierniczy czasem :(
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA
Posty: 5155
Rejestracja: 04 września 2002, 12:21
Kontakt:

Post autor: winter_mute »

Po pierwsze backupy wypala się na płytach DVD-R, a po drugie z niską prędkością max 4x. Po trzecie jeśli płyty były porysowane to zacięcia będą normalną sprawą.
2BII!2B
Awatar użytkownika
Daniu
Spammer
Posty: 171
Rejestracja: 01 grudnia 2005, 16:50
Kontakt:

Post autor: Daniu »

Po pierwsze DVD+R mają lepszą trwałość danych :) po drugie nagrywam prędkością x4 ni i po trzecie płyta z której przegrywałem nie miała ani jednej ryski
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA
Posty: 5155
Rejestracja: 04 września 2002, 12:21
Kontakt:

Post autor: winter_mute »

Daniu pisze:Po pierwsze DVD+R mają lepszą trwałość danych
Powiedzmy... ale czytniki stacjonarne mają z nimi problemy, dlatego nagrywa się na minusach.
2BII!2B
Awatar użytkownika
Daniu
Spammer
Posty: 171
Rejestracja: 01 grudnia 2005, 16:50
Kontakt:

Post autor: Daniu »

Chyba jednak podtrzymam zdanie wolumina:
[quote="wolumin"] Według mnie jest to przez to, że to są kopie.[/quote]

Musiałbym sprawdzić na oryginałce ale takowej nie posiadam i narazie nie jestem w stanie dać 70zł za płyte :wink:
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA
Posty: 5155
Rejestracja: 04 września 2002, 12:21
Kontakt:

Post autor: winter_mute »

Daniu pisze:Według mnie jest to przez to, że to są kopie
A co ma piernik do wiatraka... oryginał czy backup - jesli masz przerobioną konsolę (a masz) to i jedno jaki i drugie powinno pracowac dobrze.
wolumin pisze:Nie jestem pewny ale kiedyś jak kolega miał PS2 + modchip Duo2 to mu się chyba też cieło trochę SA
Daniu, jak sam napisał ma Rippera, a za Rippera mogę poświadczyć bo sam takiego posiadam i z SA nie ma najmniejszych problemów.
wolumin pisze:Ja miałem tak samo z Driverem2 na PSX.
Akurat Driver2 ma nie fajne zabezpieczenia...

Tak czy siak zostaję przy swoim - jesli w konsoli jest dobry chip (a jest), gra jest dobrze zbackupowana (i podobno jest) na dobrym nośniku (tu akurat nie jest) to konsola nie powinna mieć z nią problemów.
Co do płytek jasna sprawa że sprzedający będą Ci zachwalać plusy - każdy chce się pozbyć zalegającego towaru. Prawdą jest jednak iż lepsze są DVD-R z tego prostego względu iż z ich odczytem nie mają kłopotów zarówno komputery PC jak i innego rodzaju sprzęt (stacjonarne DVD, konsole itd). W przypadku DVD+R 90% starszych odtwarzaczy DVD się rozkłada, a xbox i ps2 ma kłopoty.
Myśl co chcesz ale zwróć uwagę na jeden mały fakt - różnica w cenie: ten sam producent, ta sama pojemnośc, to samo wykończenie... mówisz że DVD+R jest lepsze od minusów, to czemu u licha płyty są tańsze :?:
2BII!2B
Awatar użytkownika
Daniu
Spammer
Posty: 171
Rejestracja: 01 grudnia 2005, 16:50
Kontakt:

Post autor: Daniu »

No chyba jednak zaczynam zmieniać zdanie co do (+) W_m przkonałeś mnie

EDIT. Ok problem już z głowy zakupiłem Adapter IDE-USB podpiąłem pod konsole wraz z dyskiem 10GB (wiem maly ale mnie wystarcza ja jak sie zabiore za gre to gram do puki nie przejde :)) Oczywiście program z jakiego korzystam to USB Advance
ODPOWIEDZ