wstrzasy u pada

Jesteś maniakiem sprzętu komputerowego? A moze jesteś fanem jakiejś konsoli. Tak czy inaczej ten dział jest dla Ciebie.
Awatar użytkownika
SoulReaver
Spammer
Posty: 38
Rejestracja: 17 lutego 2006, 23:01
Kontakt:

wstrzasy u pada

Post autor: SoulReaver »

co mam zrobic zeby byly wstrzasy na padzie ??
prosze o pomoc :(
Awatar użytkownika
BzyRes
Administrator
Administrator
Posty: 2048
Rejestracja: 17 lutego 2003, 18:50

Post autor: BzyRes »

Ostatni raz powtarzam - korzystaj z gotowych materialow.
Awatar użytkownika
SoulReaver
Spammer
Posty: 38
Rejestracja: 17 lutego 2006, 23:01
Kontakt:

Post autor: SoulReaver »

ustawilem tak jak powinno byc i nic :/
pomocy !!!
Awatar użytkownika
BzyRes
Administrator
Administrator
Posty: 2048
Rejestracja: 17 lutego 2003, 18:50

Post autor: BzyRes »

1. Upewnij sie, ze wibracje w padzie sa obslugiwane. Sprawdz w jakiejs pecetowej grze albo w konfiguracji kontrolera [Panel Sterowania > Opcje gier / Kontrolery > itd.]. Ewentualnie w programie do konfiguracji pada, ktory powinien byc dolaczony do plyty ze sterownikami. Chociaz nie wiadomo. Z tanim sprzetem roznie bywa.

2. Podczas gry MUSISZ wcisnac F5, aby uruchomic tryb analogowy. Co wiecej - powinienes wlaczyc wibracje w samej grze.
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA
Posty: 5155
Rejestracja: 04 września 2002, 12:21
Kontakt:

Post autor: winter_mute »

jaki pad?
2BII!2B
Awatar użytkownika
SoulReaver
Spammer
Posty: 38
Rejestracja: 17 lutego 2006, 23:01
Kontakt:

Post autor: SoulReaver »

jak mam to rumble to ja tam nie mam dirextX tylko mam DX joy1
i tak dalej :(
moze jakis mam nblad albo co ??
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA
Posty: 5155
Rejestracja: 04 września 2002, 12:21
Kontakt:

Post autor: winter_mute »

SoulReaver pisze:jak mam to rumble to ja tam nie mam dirextX tylko mam DX joy1
Po kolei:
1) jesteś pewien że Twój pad obsługuje wstrząsy - tylko pady DualShock i analogiczne kontrolery PC posiada tą opcję (powinieneś mieć oznaczenie na pudełku coś w stylu Doble Shock bądź standardowe dla PC Force Fedback). Co więcej nie wszystkie drgające pady drgają - dlatego pytałem o nazwę i model kontrolera.
2) jesli Twój pad obsługuje wibre to musisz, powtarzam musisz mieć zainstalowane sterowniki zarówno do pada jak i nowsze DirectX w wersji min. 0.9b. Inaczej nie ruszy.
3) Aby wstrząsy działały pod ePSXe:
a) gra musi obsługiwać taką opcję mozesz sprawdzić np na: Tekken 3, Chrono Cross, Gran Turismo 2, TOCA <na tych grach na bank są wibracje
b) musisz właczyć w emulatorze wibracje - najczęście justawiając go: Typ &#8211; DX(Joy1), Big Motor &#8211; Constant, Small Motor - Constant

Tyle ode mnie.
2BII!2B
Awatar użytkownika
SoulReaver
Spammer
Posty: 38
Rejestracja: 17 lutego 2006, 23:01
Kontakt:

Post autor: SoulReaver »

pad ma 2 dual shock jest to najnowszy pad jaki wybrodukowali ;)
wydalem 60 zeta :/
no ale nic dalej jedziemy:
gram w ff8 wiec tam na bank sa wibracje w czasie walki (kiedy wzywasz GF )
dalej:
mam dirextx 9.0c no ale moze byc jakis blad dlatego zainstaluje ponownie :)
hmmm sprobuje zrobic taka konfiguracje jaka ty podales :)
odezwe sie jesli pomoglo ok?
8) 8)
winter_mute
TROLOŻERCA
TROLOŻERCA
Posty: 5155
Rejestracja: 04 września 2002, 12:21
Kontakt:

Post autor: winter_mute »

SoulReaver pisze:pad ma 2 dual shock
Konkretny jak zawsze...jaka firma, jaki model?... bo powyższe stwierdzenie nic mi nie mówi - dla przykładu, dołączam do posta małe...
...zdjęcie, które przedstawia pięć DualShocków i choć są do siebie podobne to wierz mi że kazdy pad jest inny... więc może trochę konkretniej napiszesz cokupiłeś :?:
SoulReaver pisze:jest to najnowszy pad jaki wybrodukowali... wydalem 60 zeta :/
Nie schlebiaj sobie DualShock jest na rynku od 9 lat, DS2 od 2000 roku... więc to nic nowego. Ja rozumiem gdyś pochwalił się DualShock'iem 3, który jeszcze nie trafił na półki... albo choćby takim cackiem >
http://www.allegro.pl/item87519255_xbox ... ndows.html
...e.w. ;) bezprzewodową wersją dla PC, której jeszcze nie widziałem :P
SoulReaver pisze:mam dirextx 9.0c no ale moze byc jakis blad dlatego zainstaluje ponownie
A sterowniki dla pada zainstalowałeś.
2BII!2B
Awatar użytkownika
SoulReaver
Spammer
Posty: 38
Rejestracja: 17 lutego 2006, 23:01
Kontakt:

Post autor: SoulReaver »

ej jakie sterowniki?
do pada?
a skad je mozna wziasc ?? jesli z neta to poiwedz co mam wpisac w google.pl
Zablokowany