Twoja najlepsza gra na PSX
- warmachine
- User
ten wie co dobre !maro pisze:a oto i moja TOP3 lista:
gran turismo 2

O to też było cudo. Nawet trójka ani czwórka mnie tak nie wciągły. To już były takie marketingowe molochy1. Pro Evolution Soccer 2
Takto sentyment mam jeszcze do Crash Team Racing. Ale zdecydowanie najwięcej czasu poszło na PES2.

I przecież w dwójeczke można było grać miesiącami 8). I co dzień odkrywało się coś nowego, twórczego, pięknego. Ja w to grałem na wakacjach, dzień w dzień do bólu kości

pozdrawiam.

The Godfather - An Offer You Can't Refuse
Mój ranking będzie trochę nietypowy, ponieważ postanowiłem kierować się emocjami które mi towarzyszyły podczas grania:
Tenchu - pierwsza skradanka, no i gejsze prześmiesznie uciekały.
MGS - ze względu na kapitalną fabułę, postacie i klimat (wszechobecna zieleń niczym w Matrixie)
Wipeout 2097 - czy wy też biorąc zakręty przechylaliście się na boki?
Diablo - pierwszy raz grałem 17 godzin. Rodzice się wściekli, i to nie dlatego że tego konkretnego dnia pozbawiłem ich telewizji. Pozbawiłem jej im na kilka dni, ponieważ telewizor padł i wylądował w serwisie. Oczywiście wcześniej sam Diablo też padł, tyle że pod moim toporem.
FF7 - po pokonaniu Sefirotha musiałem pokonać biurokrację na Uniwersytecie Mikołaja Kopernika w Toruniu gdyż musiałem załatwić sobie repetę na trzecim rokuA te chwile ogromnego wzruszenia po ukończeniu 1CD ...
FFT - za wbijanie kobietom sztyletu w plecy oraz bicie jeńców. Do tej pory tego nie ma nawet w grach na PC.
Silent Hill - za to że przestałem używać sprzętu AGD/RTV w egipskich ciemnościach.
NBA 98 - za muzykę i filmiki podczas przerw. Ach te tancerki w obcisłych, kusych wdziankach ... Mistrzostwo montarzu.
Tekken 3 - już wiem że przynajmniej wirtualnie, moja żona może mnie sprać na kwaśne jabłko.
Spyro - za to że w wieku lat 25 odkryłem w sobie dziecko.
Tenchu - pierwsza skradanka, no i gejsze prześmiesznie uciekały.
MGS - ze względu na kapitalną fabułę, postacie i klimat (wszechobecna zieleń niczym w Matrixie)
Wipeout 2097 - czy wy też biorąc zakręty przechylaliście się na boki?
Diablo - pierwszy raz grałem 17 godzin. Rodzice się wściekli, i to nie dlatego że tego konkretnego dnia pozbawiłem ich telewizji. Pozbawiłem jej im na kilka dni, ponieważ telewizor padł i wylądował w serwisie. Oczywiście wcześniej sam Diablo też padł, tyle że pod moim toporem.
FF7 - po pokonaniu Sefirotha musiałem pokonać biurokrację na Uniwersytecie Mikołaja Kopernika w Toruniu gdyż musiałem załatwić sobie repetę na trzecim rokuA te chwile ogromnego wzruszenia po ukończeniu 1CD ...
FFT - za wbijanie kobietom sztyletu w plecy oraz bicie jeńców. Do tej pory tego nie ma nawet w grach na PC.
Silent Hill - za to że przestałem używać sprzętu AGD/RTV w egipskich ciemnościach.
NBA 98 - za muzykę i filmiki podczas przerw. Ach te tancerki w obcisłych, kusych wdziankach ... Mistrzostwo montarzu.
Tekken 3 - już wiem że przynajmniej wirtualnie, moja żona może mnie sprać na kwaśne jabłko.
Spyro - za to że w wieku lat 25 odkryłem w sobie dziecko.
Buont. Teribl mistejk. PES2 zostal rowniez wydany na poczciwego Szaraka. Gra IMO powaznie zasysa - zerowa dynamika, zapchajdziura i to samo co przed rokiem. Fe, mowi BzyRes i poleca siegnac po ISS Pro Evo. W ostatecznosci kultowy PES.A dwójeczka genialnie trzymała klimat. Może też dlatego że była tylko wydana na ps2
Huh. Przechylanie na boki to standard w przypadku nocnych sesyjek w ktoregokolwiek WipeOut'a [choc przyznam, ze druga edycja zabija feelingiem]. Co wiecej - mlocac w dzielo od Psygnosis, niejednokrotnie zdarzalo mi sie zaslinic [powaga], puscic baka z zachwytu, czy tez najnormalniej w swiecie odleciec. Coz, piekna gra. Ponadczasowa pozycja.Wipeout 2097 - czy wy też biorąc zakręty przechylaliście się na boki?
Historie z FF7 juz znam, wiec...
Dobra zona. Wyrozumiala kobieta - to jest to :].Tekken 3 - już wiem że przynajmniej wirtualnie, moja żona może mnie sprać na kwaśne jabłko.
I tak trzymac. Spyro to magia w najczystszej postaci. Do bolu infantylny tytul, ale ta cala basniowa otoczka potrafi omamic starych prykow. Mniam, i te kolorki... :]Spyro - za to że w wieku lat 25 odkryłem w sobie dziecko.
- Knight_Rider_PL
- Junior